De Danseglade


Vestkystsalat fra Hordaland

Vestkystsalat fra Hordaland

På forsiden akkurat nå

Aldri mett og trett

Vi vil fremover komme med smakfull mat, som ikke krever for mye ferdigheter. Selv er jeg både mat og danseglad, en kombinasjon som passer godt synes jeg. Og enten du lager en liten lekkerbisken til mor før dansen, eller du rigger deg ti li bobilen – retten under kan brukes til flere anledninger!

Svært mange dansere elsker Bakt potet med Skagenrøre. Gjør en aldri så liten Hordalandsswing, det er så enkelt og veldig lite som skal til.

Sven Erik poserer med kokkelua på

Noter følgende:
Vask hendene og hold benken ren og fri for mulige jordbakterier. Pakk opp fra kjøleren 20 blåskjell som du koker på forhånd. Benytt deretter;

200 g rensede reker
2 hummerhaler
2 krabbeskjell
100 g krepshaler
80 g sjampinjong
120 g aspargestopper eller benytt hele friske asparges (trekkes i maks 7 minutter)
4 hardkokte egg
2 store bakepoteter
2 isbergsalathode
2 sitroner
Dill
Pynt

Sausen kan du lage selv. Benytt 6 ss eddik 7 %, 2 ss sennep og litt sukker. Salt etter behov og rør det hele sammen med grovkvernet pepper og tung majones. Det kan nesten ikke bli bedre.

Kutt salaten i tynne strimler og bre den utover på et fat. Legg alle råvarene, også de kokte blåskjellene, bukettvis på salaten. Pynt med eggebåter, tomater, sjampinjong, sitron, asparges og dill. Server sausen i skåler plassert på fatene eller ved siden av retten som vist på bildet. Benytt gjerne pariserloff, men jeg vil anbefale en stor bakt potet brettet opp som en vakker rose. Hell litt rykende varm saus ned i rosen og legg på et noen reker. Nyt måltidet vekselvis med Vestkystsalat fra Hordaland og Bakt potet. Hvitt vin, øl eller eplesider godkjennes absolutt som smaksdrikk. All drikke må være godt avkjølt.

Denne oppskriften er dimensjonert for 2 matglade som ikke ønsker å bli mett og trett før dansen.

Vel bekomme

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også