De Danseglade


The Beatniks

The Beatniks

På dans, Portretter
På forsiden akkurat nå

The Beatniks er et av landets lengstlevende pop band, og kan i år se tilbake på hele
50 begivenhetsrike år langs landeveien. Deres musikk appellerer til et bredt publikum, og et solid repertoar gjør at bandet fremdeles er etterspurte.

DD tok seg en prat med bandets sjef Svein Finjarn, og trommeslager Per Bakkelund, som kan fortelle mer om historien The Beatniks.

Svein er for øvrig den eneste av dagens besetning som har vært med helt fra begynnelsen.
Allerede som 11 åring startet han sitt første pop band.
– Etter å ha oppdaga gitaristen Duane Eddie visste jeg at det var gitarist jeg ville bli. I 1957 dannet jeg band sammen med Reidar Myhre, bror til Wenche Myhre. Vi kalte oss ”Lucky boy and his crazy rockets”. Vi holdt på noen år sammen før bandet ble oppløst. Etter en konsert i 1960 i Njårdhallen med The Shadows, begynte ideen min om lignende band å ta form, og i 1961 var The Beatniks ute på veien. Fra den dag har det bare gått en vei, og vi har fått oppleve veldig mye artig sammen.

– Langs min musikalske sti har jeg også vært innom band som Blue Secrets og New Jordal Swingers. Tror også jeg er den eneste norske musikeren som har spilt på det originale The Cavern i Liverpool, der The Beatles ble kjent. Det var veldig stas for meg da.

Resten av artikkelen kan du lese i De Danseglades augustnummer!

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.