De Danseglade


Plateaktuelle Erica Sjøstrøm:

Plateaktuelle Erica Sjøstrøm: "Jag elskar ROSA!"

På forsiden akkurat nå

Erica Sjöström har i mange år sjarmert dansefolket som frontfigur i Drifters. Men visste du at hun egentlig ønsket at alle intrumentene kunne vært rosa? Fyrverkeriet og dansebanddronningen Erica Sjöström er i disse dager aktuell i Norge med albumet «Hoppas På Det Bästa». Bandet er i sitt 49. år, og de tolv siste har de blitt frontet av Erica. Bandet har også utmerket seg med Grammisnominasjoner, Svensktopp-plasseringer og Guldklavenprisen.

Plata er en fin blanding av egne produksjoner og coverlåter, og du vil kunne lese hele anmeldelsen i De Danseglades desembernummer. Det siste året har det hendt mye, spesielt for Erica som har blitt mamma for første gang. Med god støtte og hjelp fra bandet og øvrige rundt henne, har hun mulighet for å fortsette i Drifters som før.
Bidragsytere ellers på plata er blant annet ikke ukjente Ulf Georgsson

Ung 50 åring
Selv om ingen i bandet har vært med riktig så lenge, fyller Drifters 50 år neste år. De Danseglade kommer tilbake med et fyldig portrett av Drifters i løpet av vinteren!

Under kan du lese artikkelen om Erica Sjöström og Drifters som stod på trykk i De Danseglade våren 2010. Aller underst kan du se videoen som presenterer plata!

Abonner på DD knapp e1319455816692 Vi danset til Contrazt på Slobrua

Erica Sjöström; ELSKER NORDMENN
Erica Sjöström har nylig vært gjennom et samlivsbrudd, men nå synger hun igjen inspirert om kjærligheten. Og Erica – hun elsker nordmenn!

Erica Sjöström har, som vokalist i Drifters, tatt Dansebandsverige med storm. Nå vil hun opptre mer også i Norge. Denne våren gav hun og Drifters bergenserne en forsmak på sommeren og Erica
skryter uhemmet av nordmenn.
– Av dere nordmenn har vi svensker mye å lære. Dere er så glade og spontane, mener i Erica. På dans i Norge er det mye mer fest, og folk skal ha det moro. Det er kjempekult å spille i Norge og føle det.

Samlivsbrudd
Erica Sjöström har vært vokalist i Drifters i snart elleve år, og frem til i fjor var hun sammen med kapellmesteren Kent Liljefjäll i det populære svenske dansebandet.
– Jeg har hatt det ganske tungt i vinter. Forholdet tok slutt, og det var en stor forandring for meg som vokalist, plutselig skulle jeg turnere uten familien. Men bandet har hentet en ny bassist,
Henrik Wallrin fra Black Jack, og han er kjempeflink, legger Erica til.
Erica innrømmer at hun får mye oppmerksomhet fra det mannlige publikum;
– Ja, en del forslag får man jo, humrer Erica Sjöström. At mennene flørter er bare morsomt, men hun er like opptatt av kvinnene som mennene, forteller hun.
Musikalske gener
Dansebandmusikk har alltid ligget hennes hjerte nært, og jeg har nærmest vokst opp med den, forteller Erica videre.
– Pappa var, og er fortsatt mitt idol. Da mamma og pappa møtte hverandre spilte han i bandet TooMuch. Pappa var i tillegg til musiker også musikklærer, og det var musikken som førte Roland og Ellinor Andersson sammen. Farmor var en kruttkjæring som spilte med Rock-Olga. Min morfar spilte også i orkester og han har fortalt meg mange ganger om hvordan han og pappa spilte på samme elektriske orgel på et musikkforum da mamma og pappa nettopp hadde truffet hverandre. Mamma Elinor spilte elektrisk orgel og piano i et storband, som eneste jente.
Selv er Eica utdannet ved en musikkhøyskole
– Der var det ikke mye dansebandmusikk, mer klassisk, jazz, fusion, pop og rock. Jeg synes det er moro å kunne kombinere musikken jeg elsker, med å treffe så mange mennesker.
Du liker dansebandmusikk til tross for at mange mener at den er enkel?
– Ja, jeg er glad i dansebandmusikk, og det er mange som tar den til seg. Å spille dansebandmusikk som virkelig treffer dansefoten på en slik måte at danseren opplever at takt stemmer overens med innlært kunnskap, er krevende. Det er faktisk vanskelig å få dansebandmusikken til å svinge. Det er gjerne også disse kriterier som legges til grunn når dansefolket
bedømmer og rangerer dansebandene, mener Erica.
Elsker rosa
Drifters har i hver fall klart det, de har sanket hele fem Guldklaven, som er svenskenes svar på Gullskoen. Bandet har eksistert siden 1962. På 1960-70 tallet skiftet de ut en del medlemmer, men folk har det fint i bandet, noen har spilt i hele 25 år i Drifters. Det er heftig.
– Jeg tror bandet har lyktes med riktig repertoar. Vi ønsker å formidle mye glede. Jeg ser at publikum stortrives når jeg spiller saksofon, i tillegg har jeg også trekkspill og tverrfløyte.
Helst ville Erica hatt rosa instrumenter, men de er vanskelige å finne. Hun elsker nemlig fargen ROSA, og sier at fargen gjør henne glad.
– Og så er det godt å være forelsket igjen, avslutter dansebanddronningen hemmelighetsfullt!

Navn: Erica Sjöström
Bor: På en liten gård utenfor Lidköping
Arbeider: Synger og spiller saksofon, tverrfløyte og trekkspill i Drifters Orkester siden 1999.
Utmerkelser: To Guldklaven som Årets Sångerska (2003 og 2008) og en som Årets Blåsare (2001). Drifters ble også kåret som Årets Dansband 2004.
Familie: En varm og kjærlighetsfull familie. Nybakt mamma
Aktuell med albumet «Hoppas På Det Bästa».
Fritid: Hesteridning
Idol: Min pappa. Han har 3 melodifavoritter valgt ut fra Drifters repertoar: I. Kärlkeken är inget spel. II. En på miljonen. III. Vila.

Abonner på DD knapp e1319455816692 Vi danset til Contrazt på Slobrua

Her er videoen fra Drifters’ siste plate «Hoppas På Det Bästa»

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også