De Danseglade


Unge Julie Grundt platedebuterer

Unge Julie Grundt platedebuterer

På forsiden akkurat nå

Spennende platedebutantDanseband – Norge har fått ei ung stjerne på banen. 17 åringen Julie Grundt fra Eidskog er klar med debutplata ”Endelig”. En talentfull artist, med en vakker røst. Denne jenta kan nå langt!
I sin fars fotspor
Julie har nok tatt et ganske så utradisjonelt musikalsk valg sett ut fra hennes unge alder, men jenta fra Hedmarken har alltid har vært glad i dansebandmusikk, og har hatt en stor drøm om engang å få gi ut plate. Hun følger dermed i sin fars fotspor, Trond Erik Grundt som i mange år var vokalist i Trond Erics.

– Jeg er veldig glad i dansebandmusikk, og har hørt på denne sjangeren helt fra jeg var liten, sier Julie til DD. Som 3 åring sang jeg i sekstiårslaget til min farfar, sier hun ler. Først som 11 åring ble det opptredener av litt større format rundt om i nærmiljøet.

Julie har blant annet sunget for HKH Kronprinsesse Mette Marit under arrangementet ”Junikveld” på Børli i 2008, samt at hun opptrådte for hele Grand-Prix sirkuset under delfinalen i Kongsvinger i 2009.

– Jeg har jo pappa å takke for at jeg begynte og interesse meg for denne sjangeren. Som liten var jeg ofte med i studio, og han har vært en stor inspirasjonskilde og pådriver. Miljøet for dansemusikk her i Kongsvinger regionen er også veldig bra, og det er mange unge som liker denne typen musikk her.

Hun har til tross for sin unge alder vunnet flere priser i sangkonkurranser, og hun har også blitt tildelt Eidskog kommunes kulturstipend, samt blitt nominert til Norsk Tippings drømmestipend.

Julie er en aktiv jente, og går på Idrettslinja på Øvrebyen Skole i Kongsvinger.
– Jeg er veldig glad i å drive med idrett, så på fritida spiller jeg også fotball på Eidskog damelag samt at jeg trener aerobic. Det er viktig å holde seg i god form, og dette gir meg enda mer energi til å holde på med musikk og sceneopptredener.

Danseband dronning som forbilde
Julie er glad i det meste av musikken som finns i danseband sjangeren, men en artist troner helt øverst på lista, nemlig Anne Nørdsti.
– Fra å være ganske ukjent har hun i dag blitt en av de beste artistene som finnes i bransjen. Hun leverer veldig bra musikk og sceneopptreden, og hun er utrolig utadvendt og hyggelig som person. Ellers så er jeg også veldig glad i musikken til Contrazt, Vagabond og Picazzo.

– Bransjen har jo bruk for litt flere jenter, så det skal bli spennende å se fremover. Kanskje det blir enda flere som får lyst å prøve seg etter hvert.

Endelig
..er navnet på Julies debutplate. Et spennende album som treffer både unge og eldre med en fin blanding av tradisjonell dansemusikk, og også noen låter av den mer moderne sorten. Enkelte av låtene toucher også innom country.
– Jeg ville gjerne lage ei plate som representerer meg, og den jeg er. Derfor handler noen av tekstene om stadiet jeg er i livet, med ungdomsforelskelse og slike ting. Noen av låtene er egenproduserte, mens andre er tidligere innspillinger. Ekstra stas syns jeg det er å ha med ”Eidskogvisa” som min far spilte inn for 24 år siden.

I skrivende stund gleder Julie seg stort til å få reise på Seljordfestivalen og Dansefestivalen i Sel.
– Jeg er kjempespent på hvordan jeg og musikken min blir mottatt, og jeg gleder meg veldig til å få reise rundt å treffe masse hyggelige danseglade mennesker.

Julie har helt på tampen også en liten oppfordring å komme med…
– Hvis det sitter folk med låter der ute, så hadde jeg blitt veldig glad om jeg fikk tilsendt noen. Jeg håper jo det blir flere plater etter hvert.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også