De Danseglade


Bjørns Orkester: I jubelbrus

Bjørns Orkester: I jubelbrus

På forsiden akkurat nå

”I jubelbrus” er tittelen på Bjørns Orkesters rykende ferske plate. En tittel som passer godt til denne livate og freske gjengen fra Mørekysten.

Far sjøl, Bjørn Kalvatsvik, sønnene Mathias og Johnny samt gitar-kameraten Jan Erik, danner den populære kvartetten fra Molde. Bjørns Orkester slo gjennom for fullt i 2003 med låta ” I rosenes by”, en låt som på mange måter er blitt bandets kjenningsmelodi.

– Bjørns Orkester er vel det eneste dansebandet i Norge som har både far og to sønner i samme band. Johnny har spilt i Bjørns i 20 år, og meg selv i 18 år, så de som vet alderen vår skjønner at vi ikke var gamle karene da vi trådte på scena første gang. Vi har rett og slett ekte spellemannsblod i oss, sier en av vokalistene Mathias Kalvatsvik til DD. Sammen har vi et unikt forhold både privat og på spillejobber, men det må sies at når vi tråkker foten inn i vår turnebuss og drar ut på jobb, legger vi slektskap til side og er som en helt vanlig kameratgjeng som drar ut og gjør det vi elsker mest på denne jord, nemlig å spille opp til dans.
Vi har også i senere tid fått med oss Nils Arne Rørset som salgssjef av cd, t-skjorter, capser. Han har allerede blitt et begrep ute med Bjørns Orkester som “Niss`n i bua” og er å finne på stort sett alle arrangement med oss.

Hver helg
Bandet har mange spilleoppdrag, og er så godt som på farten hver eneste helg. Til sommeren blir de også å finne på store arrangementer som Dansefestivalen i Sel, Sande Dansefestival og Nye Hallingtreffet.
– Dansefestivalen i Sel er jo en av landets største dansefestivaler, så vi syns jo det er stor stas å få spille der. Vi har spilt der noen år nå, og gleder oss alltid masse til å reise opp dit.

– Til sommeren skal vi også spille på Molde Jazzfestival. I fjor ble det stor suksess og vi håper dette gjentar seg. Da nærmere 100 000 mennesker besøker Molde under festivalen er det alltid noen som ønsker å høre annet en bare jazz, og det er der vi skal supplere med litt god dansemusikk. Vi hadde det veldig artig i fjor, med stor stemning og et yrende folkeliv i hele byen.

Varg Veumregissør
Bandet var også for noen år siden å se i en landsdekkende tv reklame for IKEA som ble sendt på TV2, TV3 og TV Norge.
– Det var jo en stor opplevelse for oss da, å få være med på noe sånt. Det meste av innspillingen foregikk i Norsk Filmstudio i Oslo, og regissøren for det hele var Morten Tyldum, bla. kjent for Varg Veum filmene. Vi minnes godt da vi hadde fått replikkene som skulle øves inn, og fikk beskjed om og ta en versjon på bokmål og en på Romsdals dialekt. Jeg da som stod for pratinga var ganske sikker på at det var bokmål som skulle brukes, men etter at regissøren fikk høre Romsdals versjonen var han ikke i tvil. Det var den dialekten han skulle bruke, og det var jo litt artig for oss Romsdalinger da. Det ble stor lansering av ”Kom deg hjem” låta på Øya festivalen, et enormt opplegg og vi ble virkelig fostra som popstjerner. En fantastisk opplevelse som vi aldri kommer til å glemme.

Plateklar
Bjørns Orkester har i den siste tiden vært i studio og ferdigstilt deres syvende utgivelse
”I jubelbrus”, som skal lanseres på Løkta i Molde 4.juni.
– Vi har brukt god tid på å finne de rette låtene til den nye plata, og etter mange timer i studio er vi endelig klar med jubelbruset vårt. Plata består hovedsakelig av egenprodusert materiale. Romsdalsdialekten er så klart på plass, og tekstene har en fin blanding av alvor og humor. ”I jubelbrus” har kanskje et mer røffere preg en tidligere utgivelser, men fremdeles med vår tradisjonelle stil inntakt. Morten Nyhus har vært vår produsent, og vi føler at vi sammen med han har videreutviklet vår stil. Vi tror det er en plate som vil passe alle aldersgrupper.

Bjørns Orkester har en livlig og munter spillestil, med hovedvekt på og ”spille på lag” med publikum.
– Vi har satsa veldig mye på å ha fokus på publikum ute på jobbene våre, og setter så utrolig stor pris på å spille opp for så mange hyggelige mennesker rundt om i landet. Vi er en livat gjeng som ikke kvier oss for å ta en prat med publikum både før, under og etter dansen.

– Jeg må også få legge til at vi er veldig glad og takknemlig for at plateselskapet Tylden satser videre på oss. Det er et fantastisk bra selskap, som har gjort så utrolig mye for norsk dansebandmusikk. Det er en stor ære for oss å være i deres stall.

Bjørns Orkester består av:
Bjørn Kalvatsvik: Trekkspill, tangenter, sang, kor
Mathias Kalvatsvik: Trekkspill, tangenter, sang, kor
Johnny Kalvatsvik: Trommer, sang, kor
Jan Erik Bang Småge: Gitar, sang, kor

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også