De Danseglade


Hyllest til landeveiens riddere

Hyllest til landeveiens riddere

På forsiden akkurat nå

PK & Dansefolket er for tiden aktuelle med plata ”Full Truck”.

– Vi hadde veldig lyst å lage en hyllest til landeveiens riddere, og har derfor har spilt inn en rekke nye låter som vi har levd med lenge og er blitt veldig glad i. Vi har jo også spilt inn ”Trucker” – låter på de fleste av våre tidligere utgivelser. Disse har vi satt sammen med de nyinnspillte for å få en ren ”Trucker” CD, sier PK til DD. For første gang har vi også gitt ut et album med både norske og engelske låter. Plata har et godt countrypreg som folk kjenner igjen fra oss, og vi har naturligvis ikke viket en tomme fra den gode og dansbare stilen som er vårt kjennemerke. Heller tvert om forsterket dette.
Tekstene handler om det å leve av å kjøre bil – med de lange reisene, avstandene til sine kjære, hardt arbeid og ensomheten langs landeveien. Vi liker å prøve ut nye ting og ikke nødvendigvis følge de faste malene, så nå er vi veldig spente på hvordan denne mix-platen blir mottatt.

Det skjer mye fremover for PK & Dansefolket, med både Gullsko nominasjon og ikke minst TV serien ”Veien til Sel” hvor et filmteam skal følge bandet rundt på spillejobber.

– Først og fremst så syns jeg det er stas å vite at nominasjonen er basert på siste plateanmeldelse i bladet. Vi fikk gode karakter for ”I løvens tegn”, og det er veldig moro å få en anerkjennelse for arbeidet man gjør på denne måten. Gullskoen har blitt en viktig pris for bransjen.

– Når det gjelder ”Veien til Sel” så må jeg bare si at vi er veldig glade og takknemlige for at vi ble plukket ut til å være med på denne produksjonen. Vi har jo en gang tidligere vært på tv, da med egen serie så vi vet på mange måter verdien av å få markedsført seg på denne måten. Den gangen gjorde vi avtalene selv, men denne ganga må jeg få lov å gi en stor honnør til Carl Martin Kisen som har jobba bra i kullissene med å få i stand en slik serie her til lands.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også