De Danseglade


Hanne Mette Gunnarsrud

Hanne Mette Gunnarsrud

På forsiden akkurat nå

Hanne Mette Gunnarsrud er nok best kjent for de fleste fra sin tid i Contrazt, men den blide solstråla fra Våler i Solør har nå gått egne veier, og er i disse dager aktuell med sitt første album som soloartist.

Musikalsk oppvekst
Hanne Mette har alltid vært interessert i musikk, og husker godt da hun som barn var med sin mor og opptrådte i lag og foreningssammenheng.
– Jeg starta jo som veldig liten da, med hårbørsten som mikrofon foran speilet, og syns jeg var veldig flink, sier hun og ler. Både mamma og pappa spilte gitar, og det var alltid mye musikk i hjemmet vårt. Vi bodde jo ikke så langt fra Sverige, så dansebandmusikken falt veldig naturlig for oss.

– Husker da jeg var med moren og faren min ut på gamlehjem, årsmøter og slikt, de spilte gitar og sang, mens jeg kom opp og hadde gjesteopptreden. Det var veldig stas for ei lita jente skal jeg si deg. Da jeg var 12 år begynte jeg å delta på ulike talentkonkurranser i lokalmiljøet, og i 1986 vant jeg Hedmark og Oppland` s ”Talent 86” og kom til landsfinalen i Trondheim.

– Jeg har alltid vært glad i dansemusikk, og syns det er spennende å se utviklingen her til lands også når det gjelder denne stilarten. Før så var det bare svenskene som leverte, men nå er vi mer på linje med dem føler jeg. Det blir gitt ut mye bra, og mange band satser mer og mer på fornyelse. Det er ikke lenger så tabu med dansemusikk, og det syns jeg Ole Ivars skal ha mye av æren for. De har freske og folkelige tekster som fenger publikum i alle aldre.

Contrazt
Contrazt har gjort stor suksess de siste årene, og mye av æren må gå til Hanne Mette som sammen med Leif Dybendahl dro i gang Contrazt eventyret.

– Leif og jeg starta egentlig som en duo, og hadde det veldig moro med masse spillinger og god publikumsoppslutning. Etter hvert som det tok mer av økte vi med tre nye medlemmer. Vi øvde masse, laga maxi singel og fikk oss hjemmeside. Jeg må si vi hadde det utrolig artig i den perioden. Vi skjønte at dette var musikk folk likte, og bestemte oss for å satse enda mer.
I starten het vi ”Fullt og Helt”, men etter plateselskapets ønske, ble navnet endra til Contrazt.

Etter noen flotte år som vokalist og frontfigur i Contrazt måtte Hanne Mette takke for seg. Hun var ofte borte de helgene hvor det var hennes tur til å ha barna, og følte hun fikk for liten tid sammen med dem.

– Først og fremst må jeg rette en stor takk til min mor og far for at de hjalp meg så godt med barnepass i denne turne tiden. Hadde det ikke vært for dem kunne jeg ikke vært med i det hele tatt. Men jeg kom til et punkt da jeg hadde mye dårlig samvittighet av å være borte hver eneste helg, og valget ble på mange måter enkelt, selv om jeg også tenkte mye på hvordan det skulle gå med bandet.

Hanne Mette slutta på ei tid da Contrazt var på vei oppover i bransjen, og man kan jo lure på om hun angrer på valget når hun ser suksessen bandet har hatt den senere tiden.
– Vet du, jeg er så utrolig glad for at det har gått så bra med gjengen. Det er så artig å se at mange års hardt arbeid fra flere hold har gitt så bra resultater. Jeg bekymra meg jo for dem da jeg slutta, men nå har jeg på en måte fått fred i sjela når jeg ser hvordan de har lykkes. Jeg er veldig glad på deres vegne, og holder meg alltid oppdatert.

Aktivt familieliv
Hanne Mette jobber til daglig på et skogkontor i Elverum, og har tre barn som hun bruker det meste av sin fritid på. Hun er samboer med Anders som også er musiker.
– Jeg har to barn fra et tidligere forhold, Madeleine på 15 år, og Joakim på 12 år, også har jeg og Anders vesle Linnea på 1 ½ år. Det er veldig artig å se at de to eldste barna har arvet min interesse for musikk. Madeleine er en aktiv sanger som har deltatt i flere talentkonkurranser og har blant annet kommet videre i UKM to ganger, så det er jo veldig stas for meg da. Joakim spiller gitar og synger han også, men foreløpig bare i hjemmet.

Hanne Mette er også en aktiv friluftsentusiast, og bruker tid på trening og turer i skog og mark så ofte hun har anledning.
– Jeg prøver å holde meg i form ved å løpe et par turer i uka, og i en periode var jeg også flittig bruker av treningsstudio, men fant ut at kortet ble brukt litt for lite ettersom man har alt for mye annet å finne på. Ellers er jeg veldig glad i å gå i skog og mark, og trille turer med Linnea. Det er viktig å holde seg i form, for man får så masse ny energi og blir så opplagt når man skal være med barna eller eventuelt stå på scenen. Da jeg var liten var jeg også aktiv i skisporet, så jeg prøver å ta meg noen skiturer når jeg har anledning. Vi har jo lysløype bare et par hundre meter fra huset.

– Ellers har jeg alltid drevet med lagidrett, både håndball og fotball. Da jeg sluttet med det følte jeg meg noe ”gammel”, sier hun og ler, men det hjelper veldig at barna driver med idrett. Det er utrolig gøy å følge med på hva de får til. Jeg er en ivrig mamma på sidelinja.

Sirkushest og sagmugg
Etter mange år på veien kan det være vanskelig å gi helt slipp på musikk karrieren, og slik har det vært for Hanne Mette. Som soloartist føler hun seg nå friere til å disponere hverdager og helger slik hun selv ønsker.
– Når man først har vært på veien, og møtt publikum så kjenner man jo at man savner miljøet. Alle de hyggelige møtene med blide og positive mennesker gir deg selv ekstra glede og energi, så den biten har jeg absolutt savna en hel del. Nå har jeg lyst å begynne litt i det små, og jeg setter stor pris på at kjente og etablerte band ønsker og backe meg. I april skal jeg blant annet opptre på Color Magic der Dænsebændet skal backe meg. Det gleder jeg meg veldig til.

Soloplate
Hanne Mette har brukt lang tid på å komme i mål med soloplata, og gjort et grundig forarbeid i henhold til låtvalg.
– Det begynte med at Audun Tylden tok kontakt med meg og uttrykte et sterkt ønske om at jeg skulle spille inn en plate, jeg sa jo så klart ja og var kjempeglad for å få en sånn sjanse. Det har vært en lang og spennende prosess, og nå føler jeg at sluttresultatet har blitt akkurat slik jeg ønsket meg. Plata inneholder 12 varierte låter i både tempo og innhold, og litt blanding av egenprodusert og cover. Jeg har vært så heldig få noen riktig god låter fra flere kjente låtskrivere som Per Erik Gjedtjernet, Trond Ihle og Kjetil Granli. Jeg er veldig spent på hvordan denne plata vil slå an på markedet, og gleder meg masse til å presentere mitt låt materiale for de danseglade.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også