De Danseglade


Furulunds legger opp

Furulunds legger opp

På forsiden akkurat nå
Det Lillehammerbaserte bandet Furulunds har bestemt seg for å legge opp. Bandet har sendt redaksjonen følgende pressemelding;

Furulunds legger opp!
Da er det bestemt at Furulunds legger opp. Trommeslager, Hans Olav Horten og gitarist og saksofonist, Jørn Brusveen har bestemt seg for å slutte å spille. Bassist og lydmann, Bjørn Vestrum er også i de tanker. De gjenværende, Roger Nysveen og Rune Engen synes da at det blir en tung oppgave å bære Furulunds videre. Det å øve inn tre nye medlemmer, samt å få tak i sjåfør o.s.v. er ingen lett oppgave. Ikke bare at Furulunds mister tre dyktige musikere, men de mister tross alt sine nærmeste
venner på scenen. Engen og Nysveen fortsetter foreløpig som duo.
Et langvarig samarbeid!
Hans Olav Horten, har i år vært med som trommeslager i Furulunds i 33 år. Horten sier at dette er en beslutning som var vanskelig å ta. Mest på grunn av det gode kompisskapet. Det å vite at man ikke lenger skal reise ut på spillejobber, er en veldig uvant tanke i og med at jeg har så mange år på baken, sier Hans Olav. Hans Olav er en meget stødig trommeslager og for mange en av de stødigste i landet.
Jørn Brusveen har spilt i Furulunds i 17 år og føler det samme som Hans Olav. Dette er en vanskelig beslutning å ta, men Jørn sier at den største grunnen til at han gir seg nå, er at han vil bruke mere tid i sammen med familien. Dette er ikke rart, så lenge man vet at alle helger har vært satt til disposisjon til Furulunds.
Bjørn Vestrum, som har en fartstid på 27 år i Furulunds, kjenner også på dette med å pleie familielivet. Jeg har forsaket mye når det gjelder min familie og vil nå være mere sammen med dem, sier Vestrum. Forsaket mye, men også opplevd mye!
Det alle vet, er at det å reise rundt i hele landet for å spille ikke er noe familievennlig jobb/hobby. For Furulunds har dette vært en hobby. Alle medlemmer i Furulunds har jobber ved siden av og da blir det ikke mye tid til familie og venner. Men når det er sagt, så er det vel ingen som har en så fin hobby som akkurat dansebandene. Vi får oppleve mange fine turer i landet vårt, treffer mange utrolig trivelige mennesker og ikke minst det å få spille musikk som folk har stor glede av.
Et av de fremste!
Furulunds er et gammelt og garvet danseband. Furulunds er et de de få bandene i Norge som har vært tro mot sin sjanger. Furulunds har spilt den gode gamle, typiske danseband musikken, Bandet ble etablert i 1962 og har til neste år 50 år jubileum. Furulunds har vært et danseband som de aller fleste
vil regne som et av «enerne» i Norge. Furulunds har gitt ut fine plater med mye eget stoff, vært med i toppen på forskjellige radiolister og for noen år tilbake lå de på Norsktoppen i 9 uker med låten «Tidlig Opp, Sent i Seng». Og ble nominert til spellemannsprisen 2010 med plata «Ekte Diamant».
Vil takke!
Furulunds vil først og fremst få takke sitt kjære publikum, sine kjære fans og arrangører. Grethe Skutholm og Eli Jorun Rishaug i Furulunds Fanklubb. En stor takk til Tylden & Co, som tok oss inn i varmen og hadde tro på det vi har holdt på med. Morten Nyhus som var vår produsent i de siste årene, du har betydd mye for oss.
Vil også takke alle tidsskrifter, tv, radio stasjoner som har vært positive til musikken vår, skrevet og fulgt med på det Furulunds har holdt på med i alle år.

Furulunds skriver videre på sine Facebooksider;

De to siste spillejobbene våre er på Herredsvang i Romedal den 05. november og på Rica Hamar Hotell den 12. november. Så den som vil høre oss for siste gang har muligheten da…
DD kommer tilbake med mer om dette etterhvert, også i vårt desembernummer!
Tom Hovde i Tylden & Co kom med følgende melding da nyheten om Furulunds var kjent;
Kjære alle sammen
Dette synes jeg var veldig trist å høre. Furulunds var et av våre aller beste danseband og det har de vært i mange år. Det er forståelig at ikke alle er like motiverte etter så mange år, og det har vært , som dere skriver vært en del forsakelser, særlig overfor familie og venner, men sikkert også et utall høydepunkter og et vel av hyggelige stunder.
Vi håper Rune og Roger ikke gir seg helt med musikken. Det er nok av band som trenger ”en hjelpende hånd”. Lykke til videre alle sammen, enten det blir hjemme på stuegulvet, scenen eller på dansegulvet.

De beste hilsener fra alle oss i Tylden og Bare Bra Musikk.
Abonner på DD knapp e1319455816692 Dennis Tannerberg: Trommis og platesamler med ekteskapet på vent

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også