De Danseglade


Et marked i vekst

Et marked i vekst

Storås 2019
På forsiden akkurat nå

For å få bekreftet mine antakelser om populæriteten til bobiler, tok jeg kontakt med en av Norges ledende bobilforhandlere. Han kunne fortelle at bobilsalget i Norge har økt med 30% i år.

Campingvognsalget har minket med 11%. Trenden er at flere velger bobilalternativet.

Mye av årsaken ligger i nye og bedre løsninger. Tiden med svake motorer som førte til kødannelser er fortid. Dagens bobiler har gode kjøreegenskaper og lavt støynivå. Bilene har også blitt tilpasset for helårsbruk med varme i gulv og vinterisolering i vinduer og vegg. Det er en helt klart en tendens til at godt etablerte mennesker lar barna overta campingvogna som oftest er plasser på et fast sted. Selv anskaffer de seg en bobil som gir dem en helt annen frihet og mobilitet enn ei campingvogn.
Dansefolket liker å reise, og er en markert gruppe som skaffer seg bobil. Nye og bedre produksjonsmetoder og godt tilpasset innredning, gjør bilene bedre og bedre på plassutnyttelse. Lettere materialer gir mindre vekt, og muligheter for mer bagasje. Sykler, eller ofte en moped, er ofte standard tileggsutstyr på dagens moderne bobiler. I Europa finnes det i dag 1.3 millioner bobiler. I år starter de nordiske campingorganisasjonene et felles prosjekt som skal gjøre Norden til Europas beste bobildestinasjon.

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også