De Danseglade


DDKokken serverer: Brennende kjærlighet

DDKokken serverer: Brennende kjærlighet

På forsiden akkurat nå

Denne retten er enkel, men allikevel iboende masse omtanke og kjærlighet. George Bernard Shaw har en gang uttalt, “Ingen kjærlighet er mer alvorlig enn kjærlighet til mat”. Et slikt sannhetens ord kan være gull verdt å ta med seg gjennom livene våre. Den kan også passe godt som et alternativ til den tunge julematen i disse tider!
I hovedsak består retten av ekte potetmos med revet ost og buljong, servert med stekt bacon og sopp. Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon. Denne retten er rask å lage. Avhengig av hvor mange forståsegpåere og pratmakere du har rundt deg, anses tidsforbruket innen rammen av 20 til 40 minutter. En rask og enkel rett som innfrir.
Vel bekomme!

SVEN ERIK VESSE

Ingrediensene for 2 voksne.
10 stk. stor potet, 1 liter grønnsaksbuljong (utblandet), ¼ stk. purre, 3 dl. melk, 2 ss. Smør, ½ ts. salt, ¼ ts. pepper, 100 g. hvitost, 200 g. bacon, 300 g. frisk sjampinjong, 4 ss. finhakket frisk gressløk, 1 ts. nykvernet pepper

Slik gjør du.
1.
Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok det mørt, ca. 10-15 minutter. Ikke bruk salt i vannet.
2.
Slå av vannet og mos potetene.
3.
Tilsett melk, smør og krydder. Rør godt om mens potetmosen får et oppkok.
4.
Tilsett reven ost i potetmosen. Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge i pannen og server på potetmosen.
5.
Dryss over gressløk og nykvernet pepper.

Karakter
I en skala fra “1 til 5 røde og brennende hjerter” stiller jeg meg solidarisk med folkets dom. De som allerede har testen retten sammen med meg gir den 4 røde hjerter i karakter.

Drikke til.
Jeg anbefaler avkjølt kildevann (isbiter) eller for den lille ekstrakosen en godt avkjølt Rosévin eller sprudlende Cider.

Mat til overs?
Ta vare på rester av gode råvarer. Det viser seg at de alltid kan benyttes i raske sommerretter. Som for eksempel pølserester til Brennende hjerter.
Her er mitt lille oppbevaringstips.
Ikke sett varmmat direkte i kjøleskapet, da dette gir høyere temperatur og dermed bedre betingelser for bakterievekst. Nedkjøling av maten bør gå så raskt som mulig, sett for eksempel gryta i kaldt vann og rør om. Har du ikke tilgang på nok kaldt vann, del maten opp i mindre porsjoner slik at nedkjølingen går raskere. Nå kan du trygt plassere maten i kjøleskapet (bobil, campingvogn) eller i kjølebagen (telt)

“ Ingen kjærlighet er mere alvorlig enn kjærlighet til mat.»

GEORGE BERNARD SHAW

Abonner på DD knapp e1319455816692 Ole Ivars med albumet 34

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også