De Danseglade


Dansefamilien

Dansefamilien

På forsiden akkurat nå

Foreldrene er norgesmestre i folkedans, onkel er pensjonert ballettdanser, døtrene takler alt fra pols til hiphop og bestefar svinger seg fortsatt på gulvet som 81-åring. I familien Krogsrud er dans for lengst blitt en livsstil.

– Et liv uten dans? Nei, det er det umulig å se for seg, sier Grete Andreassen Krogsrud fra Elverum. Hun traff mannen Hallstein på Landskappleiken i 1986, og fra de første samstemte trinnene har dansen vært et viktig element i hverdagen for dem. Men innen de møttes hadde de allerede danset folkedans i mange år.
– Foreldrene mine danset, og dermed var det bare å slenge seg utpå, forteller Grete. Vi hadde en liten, rød kassettspiller som vekslet mellom “Teddyen min” og Hilmar Aleksandersens Gammeldansorkester! Midt i en fengende reinlender smalt kassettspilleren i gulvet og delte seg i to. Men vi satte den bare sammen igjen, teipet, og der spilte den videre til dans!

Fra barneleikaringen gikk turen ut på dansegulvet på de lokale samfunnshusene, der de gutta som kunne danse swing med to jenter samtidig var de store heltene.
Hallstein begynte å danse folkedans som åtteåring, og som hallingdanser skulle han få mange gode minner.
– Jeg danset blant annet ett år i USA, og har faktisk danset oppvisning i Irak! Nå er vi med i Elverum Danselag og Trysil-Knut Danselag, forteller Hallstein, som sammen med kona har oppnådd flere plasseringer helt i toppsjiktet under Landskappleiken. – Jeg ser ikke for meg at jeg kunne vært sammen med ei dame som ikke danset, smiler han.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.