De Danseglade


Dansebandduoen Contiki, kjernen av Furulunds

Dansebandduoen Contiki, kjernen av Furulunds

Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Contiki er en duo som spiller dansemusikk. Rune Engen og Roger Nysveen er kjente navn innen dansebandsjangeren i Norge ettersom de to også er med i dansebandet Furulunds. Både Engen og Nysveen har skrevet mye av låtene som er å finne på alle Furulunds cd’ene. De to har sammen med Furulunds vært Spellemanns nominert i 2010 med plata «Ekte Diamant»,en cd som Roger bl.a har laget tittelsporet på.

Hvordan ble Contiki til ?
Contiki ble til pga flere faktorer. Alle vet at i november og desember er det rolige tider for store danseband og tanken var å fylle opp med bl.a julebordspilling i denne perioden. Like ens er det med fredagsjobber. To av våre medlemmer i Furulunds jobber en del på helg,så da er det fritt fram for Contiki å ta på seg jobber. Vi lever og ånder for musikken både jeg og Rune.

Har dere blitt godt mottatt rundt om i landet?
Vi har fått kjemperespons og spørsmål etter plater fra Contiki har vært et veldig «hett» tema når vi har vært på spillejobber rundt om. Vi har snakket om det opp til flere ganger,men vi vet ikke når debutplata fra Contiki kommer.

Hva spiller dere?
Intensjonene med konseptet Contiki er at vi «soper» sammen det meste av det beste av låter fra forskjellige danseband og spiller for tiden mest coverlåter. Ja, ,og så noen go’låter fra Furulunds selvfølgelig…men svært lite av det.

Vi tror at Contiki er et band som folk definitivt får høre mer fra i fremtiden og om du ønsker å følge med på spilleliste og nyheter fra gutta, så er adressen til hjemmesiden contikiduo.blogspot.com. Du finner dem også på facebook.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også