De Danseglade


Takknemlig for fin oppvekst!

Takknemlig for fin oppvekst!

På forsiden akkurat nå
Anne Nørdsti
Anne Nørdsti

Gullplater, Spellemanntrofè og en hærskare av fans, er noen av stikkordene når vi tenker Anne Nørdsti.
Anne har opp gjennom årene laget flere låter som omhandler det å komme fra bygde Norge, og selv er hun født og oppvokst i Alvdal i Hedmark.

– Oppveksten jeg har fått er jeg veldig takknemlig for, og jeg er veldig glad i bygda jeg kommer fra. Jeg kommer fra gård, og jo eldre jeg blir jo mer skjønner jeg hvor heldig jeg har vært. Jeg har hatt en fantasisk oppvekst sammen med foreldre, søsken, besteforeldre og dyr. De har gitt meg en trygg grunnmur som kommer godt med i livet, og med det man driver med.
– Det å vokse opp i ei lita bygd vil mange mene er både positivt og negativt, men for min del har det bare vært stas. Alle kjenner alle, og man føler en sterk tilhørighet til sine sambygdinger. Når man opplever ting i livet som ikke er så greit, så er dem der og backer opp. De virker glade for alt jeg har oppnådd, og jeg setter veldig pris på deres støtte.

Anne Nørdsti om barn og familie

Selv om Anne er glad i gård og hjembygd har hun likevel ingen planer om å bli ”bondekjerring” i framtida.
– Det er søstera mi som er odelsjente, så den biten får hun ta seg av, sier Anne og ler. Det er veldig godt å vite at det er noen som skal ivareta og føre gården videre den dagen ens foreldrene ikke lenger kan drive.
Anne lever et liv med mye turnevirksomhet, et ikke helt ideelt utgangspunkt med tanke på barn og familie, og en kan jo lure på om hun snart begynner å bli ”verpesjuk”?
– He he…ja du kan så si. Det er jo klart at ettersom årene går blir jo dette med familie noe man tenker mer og mer på, jeg begynner jo og “dra på åra”… Men dette får man ta når den tid kommer. Jeg er veldig glad i barn og håper en dag å få mine egne.
Anne Nørdsti ikke et kjerringemne
Populære Anne Nørdsti, er travel, spesielt i helgene. Hva tenker hun om familie og barn, spør vi!
Om drømmemannen sier Anne følgende:
– Han er kjærlig, snill og god, og det er viktig at man har gjensidig respekt for hverandre og det man driver med. Det er også en forutsetning at man har litt av de samme grunnleggende syn på ting i livet.
– Jeg er nok ikke et drivenes godt kjerringemne, sier Anne og skratter. Det blir ikke de helt store bakverkene og huslige syslene kan du si, men jeg liker å lage god mat og sitte i armkroken.
Anne Nørdsti elsker “jobben”
Ingenting er bedre, er en låt Anne ofte synger, og hva kan vel være bedre en å jobbe med det en liker aller best.
Helg etter helg får hun stå på scenen og underholde folk som er glad i musikken hennes.
– Nå er jeg inne i mitt 11 år som artist, og reiser stor sett hver helg. Det er jo klart at innimellom så tenker man jo litt på hva man forsaker i forhold til sosiale sammenkomster som bursdager, brylluper, vennetreff og slikt, men samtidig så tenker jeg mest på hvor heldig jeg er som får lov til å drive med det jeg liker best.
Lever drømmen
– Jeg lever drømmen min på alle måter, og må ofte klype meg i armen for å forstå hvilken fantastisk reise jeg har vært og er med på. Ofte sitter jeg ned og tenker på hvilken retning livet mitt har tatt, og hvor glad jeg er for alt jeg opplever. Det er klart at det ligger mye arbeid bak det å drive slik jeg gjør! Og jeg har lært og lærer stadig mye av det å være “sjefen”. Det er mye å holde orden på, og mange timers arbeid som folk på en måte ikke ser. Det å stå på scenen er den minste biten, men desidert den artigste, og er selve drivkraften. Jeg har aldri angret et sekund på at jeg valgte en artist karriere. Det å reise rundt og opptre for danseglade gir meg masse inspirasjon og glede i livet.
Anne Nørdsti spiller bridge
Når Anne tar en liten pustepause fra en hektisk musikkhverdag tar hun gjerne fram kortstokken.
– He he..vel jeg er nok ikke store gambleren, men jeg er veldig glad i å spille bridge. En stund var jeg også aktivt medlem i Stange Bridgeklubb. Jeg syns bridgespill er en veldig fin avkopling, samtidig som man får brukt huet.
Så gøtt
Dette er tittelen på Annes nyeste plate som nå er i handelen. Plata er den 6. i rekken, og hvem vet, kanskje kan dansebanddronninga innkassere nok et gull?
– Det er like mye sommerfugler i magen hver eneste gang man slipper ei ny plate, sier Anne. Man er jo veldig spent på hvordan den blir mottatt, og man håper jo at man har funnet rett ”oppskrift”. Jeg sjonglerer som vanlig litt mellom køntri og danseband, og føler at det har blitt en bra mix. Plata er i typisk ”Nørdsti” stil med variasjon i stil og uttrykk. Hun synes selv det er en sterk plate med mange gode låter.
Anne – en av gutta
Anne Nørdsti er i helgene på veien sammen med en gjeng spilleglade karer!
Hun synes ikke det er mye styr å holde orden på haneflokken.
– Dem er jo så snille og greie, så det er ikke noe problem, sier Anne. Vi er en veldig flott gjeng, og har det utrolig artig i lag. Jeg har jo med meg Marit i teamet, så helt alene høne-i-kurven, er jeg ikke. Det er viktig med god kjemi når man tilbringer så mye tid sammen, og det har vi så absolutt.
– De som er med meg nå har spilt fast i mange år, og vi har lært hverandre godt å kjenne. De vet hvordan ting skal være og det gir meg trygghet på scenen.

Veien til Sel

Er et nytt underholdningsprogram som skal følge kjente og kjære danseband på sin ferd mot den store Dansefestivalen i Sel.
– Roar Runner produksjon lagde et tilsvarende program kalt ”Vägen til Malung”, og dette ble stor suksess i nabolandet Sverige, forteller Anne Nørdsti til DD.no. De fikk lyst å gjøre det samme her i Norge, og plukket ut 5-6 band/artister som skal følges. Dette skal så ende opp i opptreden på hovedscena i Sel til sommeren. Vi gleder oss masse og syns det er stor stas å få være med på et sånt spennende prosjekt. De band som er med i serien er; PK & DanseFolket, Ole-Ivars, Anne Nørdsti, Ingemars og Contrazt.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også