De Danseglade


Guri Søndenå: Musikk er livet!

Guri Søndenå: Musikk er livet!

På forsiden akkurat nå

Ja musikk er livet, synger Dænsebændet rundt om på dansefester i vårt landstrakte land. For Guri Søndenå fra Karmøy er denne linja i aller høyeste grad en livsfilosofi.

Medisin for sjela
Guri er født og oppvokst på Karmøy, men bor i dag sammen med sin mann i Ølen i Rogaland fylke hvor hun til daglig jobber i produksjonen på Fatland. Hun er lidenskapelig opptatt av musikk, og Dænsebændet er medisin for sjela som hun selv sier.
– Interessen for musikk har alltid vært der, og jeg har vært med i diverse kor helt fra jeg var liten. Husker godt min første favoritt låt, det var ”Fred på jord” med Hep Stars. Jeg har også hørt mye på country og Vikingarna opp gjennom åra, men da jeg hørte Dænsebændet live for første gang i 2004, da var det virkelig gjort! Fra den dag har jeg vært helfrelst, sier hun og ler.
– Det er noe med melodiene og tekstene til Dænsebændet som griper hjertet mitt. De er dyktige til å formidle følelser i musikken sin, noe som betyr mye for meg, samt at de er veldig flinke til å ta vare på fansen sin. Man føler seg så velkommen sammen med den gjengen, og de utråler så mye glede fra scena. Jeg har blitt tatt imot som en god venn og fan, og det setter jeg umåtelig pris på. Jeg har veldig stor respekt for arbeidet de gjør.
– Det å reise rundt på arrangementer gir meg også stor glede i forhold til det å treffe mange hyggelige danseglade mennesker. Man blir som en stor vennegjeng som man gleder seg til å se igjen rundt om i landet. Etter min mening gjør dansemusikken noe godt med folk.

”Royalt besøk” og duettsang
26.april 2008 ble en merkedag for Guri. Da spilte Dænsebændet på hennes hjemtrakter, og gjengen var invitert på kaffebesøk.
– Det var stor stas da gutta troppet opp hjemme hos meg. En opplevelse som jeg aldri vil glemme, og som jeg lever lenge på. Det hender ofte at jeg tar frem albumet med mange gode bildeminner fra den dagen.
Vokalist Arnstein Tungvåg sier til DD at bandet setter stor pris på Guri som fan, og at hjemmebesøket i Ølen var riktig så trivelig for gjengen.
– Det betyr veldig mye for oss å ha sånne personer som Guri blant våres fans. Det er klart at det som er spesielt med a Guri er at det er helt tydelig at vi gir henne noe i det vi framfører, og det setter vi stor pris på. Det gir oss mye tilbake, og en vilje til å stå på videre. Hun er utrolig fin og ha for oss i Dænsebændet, og det rører noe ved oss når vi ser henne farte land og strand rundt for å oppleve oss. Sang og musikk betyr mye for henne, og hun har også sunget duett med meg flere ganger.
Og nettopp duettsang med Arnstein har vært stort for Guri.
– Det begynte med at jeg hadde kjøpt ”Best i test” plata, som jeg sang og tralla til på bilturer. Der var det låta ”Varme og lengsel” som skilte seg ut. Ei venninne av meg luftet ideen om en duett for Arnstein, og han var veldig positiv, og sa at jeg var hjertelig velkommen på scena. Siden den gang har det blitt flere duetter i lag. Høydepunktet var da jeg fikk være med å synge denne under Dænsebændet sitt 25-års jubileum i 2006.

Revy og karaoke
Når Guri ikke farter rundt på diverse gallaer er hun i full sving med revy arbeid, og som ”pauseinnslag” i hverdagen tar hun gjerne noen timer ved karaokeanlegget i stua.
– I 1980 jobbet jeg med kostymer for Karmøy revyen, og dette gav meg mersmak. Første gang jeg spilte selv var på Haugesund Scene. Siden den gang har det blitt en rekke opptredener, bla. musikal oppsetningen Chicago som har vært et av mine store prosjekter.
– Karaoken prøver jeg å få tid til så ofte som mulig. Sang og musikk er som terapi for meg, og er en herlig avkopling fra stress og jag i hverdagen. Ingenting er som å gripe mikronen å tralle i vei til Dænsebændets flotte toner. I skrivende stund har Guri nedtelling til neste konsert med bandet som skal være i Rogaland i midten av april. Og vi tar nok ikke mye feil om hun vil bli å finne blant de ivrigste tilhørerne foran scenekanten.

Abonner på DD knapp e1319455816692 Olle Jönsson: Ungdommen må på banen

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også